www.gmg.cat
www.implica.eu
Català / Castellano

GMG lliura el Pla director d’equipaments de Santa Maria de Palautordera

Publicat per gmg
| el 25 maig 2012

Santa Maria de Palautordera compta des del mes de gener de 2012 amb un Pla director d’equipaments del municipi, redactat per GMG amb la col•laboració i suport tècnic del Servei d’Equipaments i Espais Lliures de la Diputació de Barcelona.

El Pla és una eina de planificació que recull la situació actual dels equipaments del municipi i les necessitats de la seva població. Mitjançant aquesta anàlisi i diagnosi s’elabora un full de ruta per a potenciar els equipaments existents i fer una previsió a nivell estratègic.

Tenint present el context socioeconòmic i la realitat municipal, s’ha considerat com a criteri principal l’eficiència econòmica, sostenibilitat i viabilitat de les actuacions, així com la reorganització funcional i la distribució territorial dels equipaments.

L’estratègia d’ordenació proposa crear un anell perimetral de centralització dels principals equipaments i de pol d’atracció a l’entorn del nucli principal de Santa Maria limitat pels espais naturals de la Tordera i el torrent de Reguissol sobre el qual s’ubiquen els equipaments culturals, esportius i de lleure. A l’interior d’aquest anell, al llarg de l’eix vertical nord-sud, es planteja definir un eix cívic amb una concentració important d’equipaments socioculturals, administratius i de servei al conjunt de la ciutadania.

Tanmateix, l’estructura urbana dispersa del municipi comporta incidir en la descentralització i distribució d’alguns equipaments i serveis en els nuclis poblacionals per assegurar l’equilibri i l’articulació territorial i alhora donar resposta a les necessitats més bàsiques de la població.

Comentaris

Deixa un comentari