www.gmg.cat
www.implica.eu
Català / Castellano

Pla especial per la implantació d’uns horts urbans a Matadepera

Publicat per gmg
| el 3 Juliol 2014

GMG ha redactat un Pla especial urbanístic de desenvolupament per a la implantació d’uns horts urbans en sòl d’equipament a Matadepera, el qual es va aprovar incialment per la Junta de Govern Local el 14 de miag de 2014 i es va obrir un període d’exposició pública.

La proposta d’implantar uns horts urbans en aquest emplaçament sorgeix a partir d’una iniciativa ciutadana per poder disposar d’uns terrenys on desenvolupar activitats d’horticultura en el municipi.

El Pla té un doble interès públic. D’una banda, l’interès social de poder realitzar, de manera comunitària i organitzada, activitats agrícoles que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones -alhora que contribueix a la sostenibilitat econòmica de les famílies- i a reforçar el teixit social del municipi, per les relacions que es generen a partir d’un objectiu comú, compartint coneixements i recursos, com passa amb la resta del teixit associatiu.

D’altra banda, l’interès a nivell educatiu d’una activitat docent que es realitza a l’ inici del projecte (l’aprenentatge i transferència de coneixements a persones que inicialment desconeixen aquest àmbit) i posteriorment la formació continuada mentre es desenvolupa l’activitat d’horticultura al llarg de tot l’any.

A part d’aquesta doble component que l’activitat té per sí mateixa, en aquest projecte en concret s’hi planteja incorporar altres aspectes amb una clara voluntat social i ambiental, com són la integració de persones amb mobilitat reduïda (es preveuen bancals amb horts elevats perquè puguin ser treballats per part d’aquest grup) i la producció de productes ecològics, pels evidents beneficis per a la salut de les persones i per evitar afectacions de l’activitat sobre el medi ambient.

Comentaris

One Response to “Pla especial per la implantació d’uns horts urbans a Matadepera”

  1. Josep Garriga ha dit:

    Us felicito una vegada més per la vostra tasca de anar captant noves activitats complementaries a la pura arquitectura, donant-li un interés de compromis social molt  convenient.
    Valoro especialment la feina feta per l’Ajuntament de Matadepera, d’hort urbà, un moviment que está madurant amb algunes cooperatives i associacions especializades en el tema. Es parla que a les parceles als rius Ripoll i Besós els llogaters ja no son gent del poble, sino urbanites de Barcelona que s’interessen pel tema!
    Espero amb curiositat coneixer la evolució del impactant projecte que anuncieu del nou habitatge Net Zero Energy Building a Ametlla de Mar, que os podrá donar molts redits.

Deixa un comentari