www.gmg.cat
www.implica.eu
Català / Castellano

Participació ciutadana en la definició de la nova plaça de Sant Bartomeu del Grau

Publicat per gmg
| el 14 Setembre 2011

GMG Gestió i Participació ciutadana s’ha encarregat del procés de participació associat a la creació de la nova plaça del poble, sobre els terrenys que anteriorment ocupaven les naus industrials de la fàbrica Puigneró.

Durant molts anys l’activitat de Sant Bartomeu del Grau girava a l’entorn de la fàbrica tèxtil Filats i Teixits Puigneró, indústria que ocupava la major part de la superfície del nucli urbà i que l’any 2003 va tancar les portes, fet que va generar un problema social i urbanístic important.

L’any 2009 Sant Bartomeu va obtenir una subvenció del fons de la Llei de Barris atorgada per la Generalitat de Catalunya enfocada a millorar el Nucli antic del poble. El projecte, en el qual també havia col·laborat GMG Gestió i Participació, preveia, entre d’altres actuacions, l’enderroc de les naus industrials per a la creació d’una plaça que actués com a espai de centralitat per a la ciutadania.

L’ajuntament va iniciar un procés de participació ciutadana per tal de definir aquest espai públic tan singular i es van realitzar diverses actuacions, òrgans de debat i de consulta en que van participar gent gran, joves, comerciants i també nens i nenes a partir d’uns tallers organitzats a l‘escola Monjoia.

Els tallers participatius han estat molt satisfactoris i, al marge dels resultats obtinguts, han servit per enfortir el sentiment de pertinença al poble. En el cas concret de l’escola, es van dur a terme diverses dinàmiques específiques, en funció de l’edat dels nens, visites al lloc abans i després de l’enderroc de la nau, etc… La conseqüència d’aquest treball ha estat una major vinculació dels nens i nenes amb el projecte de la plaça i, a través d’ells, de les famílies.

Comentaris

Deixa un comentari