www.gmg.cat
www.implica.eu
Català / Castellano

Estudi de la xarxa de camins del Parc Natural de la Serra de Collserola

Publicat per gmg
| el 30 març 2023

El Parc Natural de la Serra de Collserola és l’espai natural més extens de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta particularitat, juntament amb un important increment de les activitats lúdico-esportives i les restriccions de mobilitat causades per la situació sanitària de la COVID-19, ha provocat un ús sobrefreqüentat i descontrolat d’aquest àmbit (6,4 milions de visites l’any 2021).

Per tal d’analitzar la xarxa de camins del parc, la seva intensitat d’ús i els possibles impactes sobre els sistemes naturals, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola va encarregar a GMG la redacció d’un estudi per poder comparar la cartografia oficial del parc amb l’ús real d’aquest espai per part dels usuaris, pel que fa a itineraris, freqüentació, etc.

Mitjançant l’anàlisi de dades dels comptadors i d’altres fonts d’informació amb eines pròpies dels Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) tals com ponderacions (Distància Inversa Ponderada, per exemple), l’estudi ha permès actualitzar i unificar la xarxa de camins del Parc Natural, determinar l’ús d’aquests camins i de les zones sensibles, identificar les zones vulnerables i visualitzar interactivament la informació obtinguda.

Comentaris

Deixa un comentari