www.gmg.cat
www.implica.eu
Català / Castellano

Aprovació definitiva de la modificació puntual del PGM per a l’ampliació de La Maquinista

Publicat per gmg
| el 26 març 2015

El passat 21 de gener de 2015 la Subcomissió d’Urbanisme del municipi de Barcelona va aprovar definitivament la Modificació del Pla General Metropolità que permetrà l’ampliació de l’àmbit de La Maquinista.

La Modificació abasta l’àmbit comprès entre l’actual centre comercial i el carrer Ferran Junoy, paral·lel a les vies del ferrocarril, que actualment es destina a pàrking en superfície. Sobre aquest terreny es preveu construir una nova escola d’infantil i primària, nous espais lliures, ampliar l’actual centre comercial i, sobre aquest, diverses torres d’habitatge.

La nova ordenació procurarà una nova façana al futur Parc de la Sagrera -que cobrirà bona part de les vies del tren- creant un front permeable amb diverses connexions peatonals a través de l’àmbit. Es busca que aquest sector esdevingui un focus d’interès on es juxtaposin diversos usos (comercial, equipament, habitatge, oficines, lleure) i que juntament amb la futura estació contribueixi a la transformació i dinamització d’aquesta part de la ciutat.

La Modificació de PGM ha estat redactada per GMG en col·laboració amb L35, autors del projecte del centre comercial. Aquesta aprovació ha permès iniciar la fase de gestió urbanística, i en data 4 de febrer la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar inicialment el Projecte de reparcel·lació de l’àmbit.

Comentaris

Deixa un comentari