www.gmg.cat
www.implica.eu
Català / Castellano

Un projecte de GMG guanya el Gran Premi Endesa a la promoció immobiliària més sostenible 2011

Publicat per gmg
| el 17 gener 2012

El projecte de l’estudi d’arquitectura, urbanisme, enginyeria i medi ambient GMG, corresponent a un edifici de 84 habitatges de protecció oficial de lloguer a Vic, ha rebut el Gran Premi a la promoció immobiliària més sostenible del 2011, que Endesa convoca anualment dins l’àmbit de l’Estat espanyol i que aquesta edició ha comptat amb la presentació de 76 projectes.

L’edifici, promogut per l’empresa privada Cevasa-Teyco al carrer Jaume Munmany de Vic, s’ha projectat amb l’objectiu d’obtenir la màxima certificació energètica “A”. Amb aquesta finalitat, el disseny de l’edifici incorpora un sistema d’aïllament tèrmic exterior d’elevat rendiment, control de ventilació, disseny del control solar específic en les finestres i balconeres, ventilacions creuades, calefacció i producció d’aigua calenta sanitària mitjançant una caldera de biomassa, i distribució de l’energia amb producció instantània per a cada habitatge mitjançant subcentrals controlades electrònicament i comptadors individuals.

El consum energètic per a calefacció de l’edifici s’estima en uns 37 kW-h/m² any el que suposa una reducció del 60% sobre la mitjana actual en edificis residencials d’obra nova.

La redacció del projecte i la direcció de l’obra són a càrrec de GMG Plans i Projectes, el disseny i el càlcul de les instal·lacions les ha realitzat GMG Enginyeria i Medi Ambient, que també ha controlat els “paybacks” de totes les mesures d’eficiència energètica que s’han introduït per tal de garantir la sostenibilitat econòmica de la promoció. L’edifici es troba actualment en fase d’estructura, i la seva finalització es preveu per l’agost de 2012.

El passat 20 d’octubre es va celebrar la cerimònia de lliurament dels premis en el marc del Barcelona Meeting Point.

Comentaris

One Response to “Un projecte de GMG guanya el Gran Premi Endesa a la promoció immobiliària més sostenible 2011”

  1. Maria Espinosa ha dit:

    Enhorabona a tot l’equip. És un fantàstic projecte!!
    Salutacions,

Deixa un comentari